Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Στους δρόμους οι ένστολοι

Με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα πραγματοποίησαν διαδήλωση αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Σταδίου έξω από την Παλαιά Βουλή οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι ένστολοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις απολαβές τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία παραμένουν ακόμη ανεπίλυτα.

Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν πως το «ψαλίδισμα» των δαπανών αγγίζει την ασφάλεια του πολίτη, κάτι που αποτελεί εμπόδιο στην εκπλήρωση από πλευράς Αστυνομία των ογκούμενων υποχρεώσεών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιστώσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2011 διαμορφώνονται περίπου σε 1,5 δισ. ευρώ έναντι 1,89 το 2009, κάτι που σημαίνει περικοπή της τάξης των 356 δισεκατομμυρίων.

Βάσει της ανακοίνωσης της ΠΟΑΣΥ, οι ένστολοι διεκδικούν αύξηση των κονδυλίων για την ΕΛΑΣ, νέο μισθολόγιο, αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τους, μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, αναβάθμιση της εκπαίδευσής τους, εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και, τέλος, μέτρα που θα διασφαλίσουν την προστασία των ασφαλιστικών τους ταμείων και τη διάσωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...