Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Απολύθηκαν 40 από τη Χαλυβουργία


Λίγο πριν βγει η χρονιά, 40 συμβασιούχοι απολύθηκαν από τη «Χαλυβουργία Βόλου» καθώς δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο από το... περασμένο Σάββατο σταμάτησε να φέρνει σκραπ, αλλά και την παραγωγή καθώς δεν υπάρχουν παραγγελίες.



Αιτιολογικό της μη ανανέωσης των συμβάσεων είναι το υψηλό κόστος ρεύματος που επικαλείται η εταιρεία, ενώ οι απολυμένοι από χθες είναι μέρος των 52 συμβασιούχων που προσλήφθηκαν το 2011, για να καλύψουν ανάγκες της παραγωγής που υπήρχαν εκείνη την περίοδο.



Μετά την εξέλιξη αυτή, το προσωπικό της Χαλυβουργίας, που διατηρεί δύο εργοστάσια στην περιοχή, μειώνεται από τα 370 που ήταν μέχρι σήμερα, στα 330 άτομα, ενώ στους κύκλους των εργαζομένων επικρατεί παγωμάρα και κλίμα φόβου για τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας.

Παρά τις μειώσεις

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Χαλυβουργία, Θοδωρής Γκλαβίνης, επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι δέχτηκαν μειώσεις στη μισθοδοσία και εκ περιτροπής εργασία, προκειμένου να παραμείνουν οι θέσεις εργασίας και να μην υπάρξουν απολύσεις.

Ακόμα, άφησε αιχμές για τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη ότι υποσχέθηκε να δει το ζήτημα της μείωσης του κόστους ρεύματος, αλλά, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έκανε το παραμικρό.

Επίσης, ανέφερε ότι για το πρόβλημα του υψηλού κόστους ενέργειας το Σωματείο ενημέρωσε εγγράφως τους βουλευτές της Μαγνησίας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, που επίσης δεν έπραξαν το παραμικρό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, η Χαλυβουργία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ουδείς μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγήσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...