Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Συνωστισμός νέων για μια θέση στον αέρα

300 προσλήψεις ιπταμένων σε οκτώ πόλεις, με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα, από την Aegean Airlines


Με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα, η Aegean Airlines ανοίγει νέο κύκλο προσλήψεων ιπταμένων συνοδών και φροντιστών στην Αθήνα και επτά πόλεις της περιφέρειας.


Η ελληνική αεροπορική εταιρεία, που απασχολεί ήδη 550 συνοδούς και φροντιστές, προγραμματίζει σε πρώτη φάση 300 νέες προσλήψεις προσωπικού θαλάμου επιβατών, για τις ανάγκες του θερινού πτητικού της προγράμματος. Αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς εντός του 2014 προστίθενται συνολικά 45 έως 50 νέα δρομολόγια από τις 8 πλέον βάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και την περιφέρεια.


Συγκεκριμένα ζητούνται νέες και νέοι για να «πετάξουν» με τα φτερά της Aegean με έδρα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, την Κω, τα Χανιά και το Ηράκλειο της Κρήτης. Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερομένους κατατίθενται σε τοπικό επίπεδο. Η σχετική προθεσμία υποβολής αίτησης λήγει σε δέκα ημέρες, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου. Αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή, λόγω αφ' ενός μεν της υψηλής ανεργίας που πλήττει τους νέους στο κέντρο και την περιφέρεια, αφ' ετέρου δε της αίγλης που εξακολουθεί να διατηρεί το επάγγελμα του ιπταμένου.

Πηγή της εταιρείας αναφέρει στην «Ε» ότι βασικό κριτήριο για τις προσλήψεις θα είναι η εντοπιότητα και ότι μόνον στην απίθανη περίπτωση που δεν καλυφθούν οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας σε μία περιοχή θα αναζητηθούν προσλήψεις από άλλη περιοχή. Το γεγονός ότι η εταιρεία έχει διασπορά αεροπορικών βάσεων στην περιφέρεια ευνοεί την εκπαίδευση των νεοπροσλαμβανομένων στον τόπο τους, αλλά και εν συνεχεία τις συνθήκες απασχόλησής τους. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, απαιτούμενα τυπικά προσόντα για τις νέες προσλήψεις είναι: απολυτήριο Λυκείου, άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας, δεύτερη ξένη γλώσσα (γαλλικά ή ρωσικά ή ιταλικά) θα θεωρηθεί προσόν, όπως και πτυχία ανωτέρων ή ανωτάτων σχολών. Στα βιογραφικά είναι απαραίτητα η αναφορά του ύψους και του βάρους και η επισύναψη πρόσφατης φωτογραφίας.

Σε συνέχεια της εξαγοράς της Olympic Air, και με τα μάτια στραμμένα στις εκτιμήσεις που δείχνουν αύξηση του τουρισμού για τη νέα χρονιά, η Aegean Airlines προχωρά σε διεύρυνση του αεροπορικού έργου της. Συγκεκριμένα ετοιμάζεται η προσθήκη 15 νέων προορισμών το 2014 από την Αθήνα, με αποτέλεσμα οι συνολικοί προορισμοί εξωτερικού της εταιρείας από Αθήνα να ανέρχονται σε 47.

Οι νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν: το Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία, τη Μασσαλία και τη Νάντη στη Γαλλία, τη Ζυρίχη στην Ελβετία, το Αμβούργο, το Ανόβερο και τη Νιρεμβέργη στη Γερμανία, την Κοπεγχάγη στη Δανία, την Κατάνια στην Ιταλία, το Αμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βηρυτό στο Λίβανο και την Πάφο στην Κύπρο, καθώς και 4 επιπλέον πόλεις, για τις οποίες εξετάζονται μεταξύ άλλων η Στοκχόλμη στη Σουηδία ή το Οσλο στη Νορβηγία, η Λουμπλιάνα στη Σλοβενία, το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

Συνολικά το 2014 προστίθενται 45-50 νέα δρομολόγια από τις 8 πλέον βάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και την περιφέρεια, με νέα βάση τα Χανιά. Ως αποτέλεσμα η Aegean και η Olympic Air από κοινού θα καλύπτουν συνολικά το 2014 ένα δίκτυο περισσότερων των 250 δρομολογίων, εκ των οποίων 205 και πλέον δρομολόγια εξωτερικού και 47-50 δρομολόγια εσωτερικού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...