Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Διαδήλωση τις 18:00 στα Προπύλαια για τις εργατικές και λαϊκές ελευθερίες

«Όχι» στον αυταρχισμό και την καταστολή λένε συνδικάτα, φορείς, αριστερές οργανώσεις


Ενταση μεταξύ ανδρών της αστυνομίας και διαδηλωτών την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου ημέρα κατά την οποία απαγορεύθηκε η διαδήλωση στην οποία καλούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στην ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.


Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή οργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, στις 18:00 συνδικάτα, φορείς και αριστερές οργανώσεις, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές και εργατικές ελευθερίες».

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση διαδηλώσεων, τις επιστρατεύσεις ανέργων, την καταστολή και τις συλλήψεις στις διαδηλώσεις, μετά και τα γεγονότα την ημέρα της έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιανουαρίου συνελήφθη ο Παύλος Αντωνόπουλος, στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, στη διάρκεια της συγκέντρωσης που διοργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ είχαν απαγορευθεί οι διαδηλώσεις.

ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ καλούν στην αποψινή διαδήλωση, καθώς και στην αυριανή συγκέντρωση αλληλεγγύηης στον Παύλο Αντωνόπουλο στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Για το λόγο αυτό έχει κηρυχθεί στάση εργασίας 10:00 - 14:00.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στη συνέντεξη Τύπου που διοργάνωσε για το λόγο αυτό η ΚΕΔΔΕ, οι ομιλητές επισήμαναν την ανάγκη να μπει φραγμός στον αυταρχισμό συγκυβέρνησης και τρόικας.

Όπως είπε, ο Κώστας Μάρκου, εκ μέρους της ΚΕΔΔΕ, «αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την οργανωμένη δράση του λαού και όχι από σωτήρες - θεσμούς, κυβερνητικούς ή αυτόκλητους σωτήρες - Ζορό με την άδεια του σοφρονιστικού συστήματος για να παίξουν το ρόλο της Ακρας Αριστεράς στο κυβερνητικό και μιντιακό τρομοσίριαλ των δύο άκρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...