Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΓΣΕΕ: Η πραγματική ανεργία φτάνει το 33%

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν τους κατά τον υπουργό Εργασίας «απαισιόδοξους προφήτες», επισημαίνει η ανώτατη συνομοσπονδία


Για επιβεβαίωση των προβλέψεων όσον αφορά τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της μετά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των ανέργων τον Οκτώβριο 2013.


«Μπορεί ο Υπουργός Εργασίας να μιλά κάθε φορά για «απαισιόδοξους προφήτες» σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Συνομοσπονδίας, το ποσοστό όμως του 27,8% των ανέργων αποδεικνύει ποιοι αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει γύρω τους και ποιοι με τερτίπια και επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο» επισημαίνει η ΓΣΕΕ εκφράζοντας, μάλιστα, την άποψη ότι «μπορεί η ΕΛΣΤΑΤ να υπολογίζει την ανεργία τον Οκτώβρη στο 27,8% η πραγματική ανεργία όμως αγγίζει το 33%.»

«Κύριοι της Κυβέρνησης, πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι. Αυτό πρέπει να καταλάβετε και να λάβετε εδώ και τώρα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι απαίτηση όλων να εγκαταλειφθούν άμεσα οι πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής. Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο για να μπει οριστικό τέλος στα μέτρα και στις πολιτικές που καταστρέφουν οικονομία και κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...