Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Γιάννης Μιχελογιαννάκης : «Προς θεού μην αγγίξετε τον ΑΔΜΗΕ»

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχε ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με τους εργαζομένους της ΔΕΗ ενόψει της εκποίησης του Α.Δ.Μ.Η.Ε.


 Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν στον κ. Μιχελογιαννάκη όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αυτονόητο για όλους τους άλλους εκτός των κυβερνώντων, στοιχεία που αποδεικνύουν δηλαδή ότι ο  Α.Δ.Μ.Η.Ε., ο οποίος αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ενέργειας στην χώρας μας, δεν πρέπει να εκποιηθεί. 

Ο κ. Μιχελογιαννάκης εξέφρασε για άλλη μια φορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά καθώς και την δέσμευση  ακύρωσης αυτών των ιδιωτικοποιήσεων, αν αυτές προχωρήσουν. Τόνισε παράλληλα την αναγκαιότητα να συντονιστεί η δράση όλων των εργαζομένων και γενικότερα όλης της ελληνικής κοινωνίας ώστε να ανατραπούν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας.

Κατά την έξοδο του από τα γραφεία της ΔΕΗ ο βουλευτής  προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
«Μια ανεξάρτητη αυτοχρηματοδοτούμενη χωρίς καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό εταιρία. Μία εταιρία που αξίζει περίπου 8 δις ευρώ, που συνδέει  με τον καταναλωτή, που διαχειρίζεται το σύνολο σχεδόν των μηχανισμών χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και είναι υπεύθυνη για τη διενέργεια του διασυνοριακού εμπορίου. Μία εταιρία  που διαθέτει 3 εθνικά κέντρα ελέγχου, 221 υποσταθμούς και κέντρα υψηλής τάσης, 11 χιλιάδες χιλιόμετρα εναέριων γραμμών υψηλής τάσης υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων και το μόνο κέρδος της προέρχεται από το νόμιμο κέρδος επί των δραστηριοτήτων του ΑΔΜΗΕ και  έχει οριστεί από τη ΡΑΕ στο 8%, εκποιείται από τους κυβερνώντες με τα απαραίτητα πάντα δώρα. Δείχνουν την αμέριστη συμπαράσταση τους  προς τον υποψήφιο αγοραστή και του δίνουν δώρο αξίας  300 εκατομμυρίων ευρώ περίπου συν τα κέρδη που μεταφράζονται σε κάποιες δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς κανένα επενδυτικό ρίσκο. Ενώ το έγκλημα ολοκληρώνεται με την κατασκευή από ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους άνω των 2000MW αιολικών πάρκων με αποτέλεσμα να επιτρέπουν στον επενδυτή να μην προχωρά στην διασύνδεση της Κρήτης στην οποία είναι έτοιμος να προχωρήσει ο ΑΔΜΗΕ.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να προχωρήσουν σε αυτό το προσχεδιασμένο τοπικό και εθνικό έγκλημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...