Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικά πυροτεχνήματα»

«Κυβερνητικά προεκλογικά πυροτεχνήματα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας, εκτιμώντας ότι «είναι ανίκανα να την αντιμετωπίσουν». 


Πρόκειται, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, για απλη διαχείριση και όχι αντιμετώπιση της ανεργίας με ανακύκλωση ανέργων σε θέσεις προσωρινής, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας ή κατάρτισης που δεν οδηγεί σε εύρεση εργασίας.


Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι επιτέλους ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε τις προτάσεις του.

«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικά προεκλογικά πυροτεχνήματα» τονίζει ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά.

«Τα μέτρα για την "αντιμετώπιση" της ανεργίας που εξήγγειλαν σήμερα ο πρωθυπουργός και ο υπουρός Εργασίας είναι μια κακόγουστη επανάληψη πολυχρησιμοποιημένων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολιτικών διαχείρισης και όχι αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακύκλωσης των ανέργων σε θέσεις προσωρινής, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας ή κατάρτισης που δεν οδηγεί σε εύρεση εργασίας» τονίζει.

«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικού τύπου ληγμένα πυροτεχνήματα, εφόσον συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης, που την αυξάνουν συνεχώς, ιδιαίτερα στους νέους, σε πρωτοφανή ιστορικά για τη χώρα μας επίπεδα» προσθέτει και καταλήγει:

«Η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μια αριστερή κυβέρνηση που θα ακυρώσει τα καταστροφικά μνημόνια και θα τα αντικαταστήσει με ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα έχει ως προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων εργασίας με δραστική αύξηση των δημόσιων και κοινωνικών επενδύσεων, ενίσχυση της ρευστότητας, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και αποκατάσταση των λαϊκών εισοδημάτων και πρώτα και κύρια του κατώτερου μισθού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...