Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Σύλλογος Μετεωρολόγων Υπαλλήλων ΕΜΥ: "Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Διαθεσιμότητα"


1. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) λειτουργεί επιχειρησιακά, σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο. Διαθέτει Μετεωρολογικά Γραφεία Ενημέρωσης στα αεροδρόμια και Μετεω- ρολογικούς Σταθμούς σε όλη τη χώρα. Παρέχει μετεωρολογική υποστήριξη...στον Έλληνα πολίτη και τον προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καύσωνες, χαλαζοπτώσεις, πλημμύ- ρες), στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε όλους τους τομείς της Εθνικής Οικονομίας (γεωργία, τουρισ- μός, αθλητισμός, μεγάλα κατασκευαστικά έργα).

2. Εκδίδει ειδικές προγνώσεις α) για την Ναυτιλία : η ΕΜΥ έχει την αρμοδιότητα έκδο- σης δελτίων ναυτιλίας για όλη την Ανατολική Μεσόγειο (αρμοδιότητα που εποφθαλμιά η Τουρκία). Με τα δελτία της ΕΜΥ καθορίζεται ο απόπλους των επιβατηγών πλοίων στα ελληνικά πελάγη β) για την Αεροναυτιλία : η ΕΜΥ είναι ο θεσμοθετημένος Πάροχος Αεροναυτιλίας για τον εθνικό εναέριο χώρο και για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.Χωρίς τα δελτία της ΕΜΥ δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή πτήσεων πάνω από το ελληνικό FIR γ) για τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας όσον αφο- ρά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών και δ) για την Έρευνα - Διάσωση.

3. Η ΕΜΥ διαθέτει προσωπικό εξειδικευμένο στη Μετεωρολογία και την Πληροφορι- κή, το οποίο εκπαιδεύεται διαρκώς από διεθνείς οργανισμούς όπως ο WMO (Παγκόσμιος Μετεω- ρολογικός Οργανισμός), η EUMETSAT, το ECMWF, καθώς και από τη Μετεωρολογική Σχολή της ΕΜΥ, στις τελευταίες εξελίξεις της Μετεωρολογικής επιστήμης και της τεχνολογίας. Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων κατηγορίας ΠΕ, διαθέτει τουλάχιστον μεταπτυχιακούς τίτ- λους σπουδών.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο ελληνικό Δημόσιο, η ειδικότητα του Μετεωρολόγου είναι μοναδι- κή και δεν υφίσταται σε κανένα άλλο φορέα, πλην της ΕΜΥ.

4. Στην ΕΜΥ δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Παρά το δύσκολο και απαιτητικό της έργο παραμένει υποστελεχωμένη και τυχόν απομάκρυνση επιστημονικού προσωπικού (διαθεσιμότητα) θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης στην εθνικής σημασίας α- ποστολή της.

5. Καταγγέλλουμε την Πολιτεία για την άκριτη πρόθεσή της να θέσει σε διαθεσιμότητα συναδέλφους - κατηγορίας ΠΕ (με υψηλά προσόντα, ειδίκευση και εμπειρία) - Συμβασιού- χους Αορίστου Χρόνου,γεγονός που οδηγεί άμεσα στη ΔΙΑΛΥΣΗ της ΕΜΥ!

Για το Δ.Σ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΖΕΪΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΥΡΑΣΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...