Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ - Στρατούλης: Κοροϊδία ο κοινωνικός τουρισμός

«Επικοινωνιακή φούσκα» χαρακτήρισε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του κ. Στρατούλη:

«Φτηνή κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα και κοροϊδία για τους δικαιούχους το νέο πετσοκομμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Το νέο πετσοκομμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, είναι μια φτηνή κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα. Αφορά μόνο 110 χιλιάδες δικαιούχους και δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 570 χιλιάδων δικαιούχων και 82,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε το προηγούμενο πρόγραμμα του 2011, πριν δηλαδή η κυβέρνηση και η τρόικα καταργήσουν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Είναι, δηλαδή, πετσοκομμένο κατά 460 χιλιάδες δικαιούχους, εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια. Επιπλέον, αποτελεί και κοροϊδία, γιατί ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή λήγει η τουριστική περίοδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ, τι έγιναν και που πήγαν τα υπόλοιπα 90 εκατομμύρια ευρώ, που καταβλήθηκαν από τους εργαζόμενους μέσω του ΙΚΑ το 2012 και 2013 ως εισφορές στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας; Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δεσμευτεί και έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή για την επανασύσταση και αναβάθμιση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και τον κοινωνικών προγραμμάτων του στήριξης των λαϊκών οικογενειών και του δικαιώματός τους για ανάπαυση και διακοπές».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...