Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Το τελικό οργανόγραμμα για τη διαθεσιμότητα ζητούν οι υπάλληλοι του υπ. Τουρισμού


Σιγή ιχθύος τηρεί η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη για την επίσημη ενημέρωση των υπαλλήλων επί του τελικού οργανογράμματος για την κινητικότητα - διαθεσιμότητα από τον φορέα του Τουρισμού, όπως σχολιάζουν... σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του υπουργείου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, "η υπουργός κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρά τις συνεχείς θεσμικές οχλήσεις των εργαζομένων για την επίσημη ενημέρωση τους επί του τελικού οργανογράμματος και του ακριβούς αριθμού των ειδικοτήτων που θα καταργηθούν και των υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα -διαθεσιμότητα από τον φορέα του Τουρισμού, τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναστάσιος Λιάσκος συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των υπαλλήλων και τηρώντας πιο μετριοπαθή στάση αναφέρθηκε με σαφήνεια μόνο σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των γενικών κυβερνητικών αποφάσεων που θα εφαρμοστούν στο δημόσιο και επαγωγικά στον φορέα του Τουρισμού. Δεν απάντησε επαρκώς στα προαναφερόμενα ερωτήματα και δεσμεύτηκε να το πράξει σε επόμενη συνάντηση, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

Η αντιμετώπιση τους επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συντάσσονται πλήρως με τις επιλογές της Κυβέρνησης, αφενός με τον γενικευμένο διασυρμό των δημοσίων υπαλλήλων και αφετέρου με τις οριζόντιες μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.

Ο Σύλλογος του Υπουργείου Τουρισμού επισημαίνει για μια ακόμη φορά, ότι καμιά κατηγορία υπαλλήλων δεν πρέπει να είναι εφησυχασμένη το επόμενο χρονικό διάστημα, διότι οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι εν εξελίξει και θα προέλθουν σε α΄ φάση από την κατάργηση ειδικοτήτων - μη συναφών με το αντικείμενο του φορέα - και σε β΄ φάση από την κατάργηση ή αναδιάρθρωση των δομών. Επισημαίνεται, ότι το μέγεθος των δομών δεν εξασφαλίζει την κατανομή άρα και την παραμονή του εναπομείναντος από την α΄ φάση προσωπικού, διότι η στελέχωση των νέων δομών θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα περιγράμματα των θέσεων.

Θέτουμε την πολιτική ηγεσία προ των ευθυνών της και της ζητάμε σαφή πληροφόρηση για την τύχη των εργαζομένων θεωρώντας ανεπίτρεπτη την παραπομπή μας στα δελτία ειδήσεων.

Τα μέλη του Συλλόγου, δεν αυταπατώνται από τις καλές προθέσεις που ανεπίσημα διαρρέουν. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι στο όνομα της οικονομικής ανάκαμψης που ευαγγελίζονται, οι απολύσεις, είναι πλέον των εφιαλτικών οικονομικών και αντεργατικών μέτρων.

Ο Σύλλογος των υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού, κατά πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. συντάσσεται στον αγώνα για την ανατροπή της Κυβέρνησης με δημοκρατικούς και πολιτικούς όρους και θα αντισταθεί, προκειμένου να μην προβούν στην κατάλυση της εργασιακής προοπτικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...