Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Στρατούλης: Καλοκαιρινό ανέκδοτο οι δηλώσεις Βρούτση

«Καλοκαιρινό ανέκδοτο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με τις οποίες δεν τίθεται θέμα μείωσης του 13ου και 14ου μισθού.

«Οι σημερινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον κατώτερο και τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα μοιάζει με καλοκαιρινό νυχτερινό ανέκδοτο» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ήδη συμφωνημένη από το δεύτερο μνημόνιο, την “ιδιοκτησία” του οποίου έχει αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δέσμευση των μνημονιακών κυβερνήσεων στην τρόικα ότι ο κατώτερος μισθός στη χώρα μας θα φθάσει στα επίπεδα της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Λετονίας, δηλαδή στα 150 με 200 ευρώ τον μήνα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Βρούτσης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού έως το 2016, ούτε και του 13ου και 14ου μισθού, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε τέθηκε από την τρόικα θέμα κατάργησης των συγκεκριμένων επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ούτε θέμα περαιτέρω μείωσης συντάξεων υφίσταται, σημείωσε, ωστόσο, ότι το Ασφαλιστικό χρειάζεται «διορθωτικές αλλαγές».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...