Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ιδιωτικοί υπάλληλοι: «Στερείται σοβαρότητας η πρόταση Κορκίδη, εκτός κι αν είναι ''λαγός'' της τρόικας»

Οργισμένη απάντηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην πρόταση Κροκίδη για μείωση μισθών 13% στο εμπόριο


«Δεν υπάρχει καμια σοβαρότητα σε μια τέτοια πρόταση η οποία πέφτει στο τραπέζι εν μέσω δεκαπενταύγουστου, εκτός κι αν ο κύριος Κορκίδης είναι ''λαγός'' της τρόικας και του κυβερνώντος κόμματος του οποίου, ας μην ξεχνάμε οτι, είναι μέλος».
Με τη φράση αυτή, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) κύριος Θάνος Βασιλόπουλος, μιλώντας στο protothema.gr, εκφράζει τη δυσφορία και την πλήρη αντίδραση του κλάδου του σε ένα ενδεχόμενο μείωσης μισθών στους εμπορουπαλλήλους. Το θέμα άνοιξε, νωρίτερα σήμερα, μετά τις δηλώσεις στον Τύπο του προέδρου της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) Βασίλη Κορκίδη για μειώσεις μισθών 13% στο εμπόριο.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μια τέτοια πρόταση χωρίς πρώτα να έχει προηγηθεί ένας διάλογος με τους εταίρους» λέει ο κύριος Βασιλόπουλος και προσθέτει: «Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ ο κύριος Κροκίδης μας είχε πει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε περεταίρω ύφεση και λουκέτα και τώρα βγαίνει και προτείνει μειώσεις μισθών. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι πρακτικές στερούνται σοβαρότητας».

Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο κύριος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τους είχε πει ότι το θέμα αυτό θα το συζητήσουν από Οκτώβριο και αφού λήξει το θέμα της μετενέργειας «και τώρα βγαίνει και κάνει δηλώσεις μέσα στον δεκαπεντεύγουστο».

Όπως υπογραμμίζει ο γραμματέας των εμπορουπαλλήλων η ΟΙΥΕ δεν συζητάει κανένα απολύτως σενάριο για μειώσεις μισθών, ενώ αφήνει αιχμές και για την αξιοπιστία του ίδιου του κύριου Β. Κορκίδη: «Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μας έκανε τα ίδια και με το ζήτημα των Κυριακών. Άλλα μας έλεγε στις κατ' ιδίαν συναντήσεις και άλλα έλεγε μετά στα μέσα ενημέρωσης. Ενώ μας είχε πει ότι είναι αντίθετος με την λειτουργία των καταστημάτων γιατί είναι δυσβάστακτο τολειτουργικό κόστος κλπ, μετά βγήκε στα κανάλια και μας άδειασε συμφωνόντας με τις επιλογές της κυβέρνησης» λέει ο κύριος Βασιλόπουλος.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη για ανάγκη μείωσης μισθών της τάξης του 13%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...