Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι

Στους δρόμους βγαίνουν την Τρίτη χιλιάδες εργαζόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε εργασιακά και ασφαλιστικό.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως.
Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού στην πρωτεύουσα, καθώς στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Από τις 8.00 έως τις 20.00 θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ . Από τις 10 έως τις 16.00 θα λειτουργήσει το μετρό και ο ΗΣΑΠ . Ακινητοποιημένοι θα μείνουν ολόκληρη την αυριανή μέρα οι συρμοί του ΟΣΕ . Στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν αύριο στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς, παρά το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν έχει κηρύξει απεργία, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις, προαναγγέλλοντας ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα.
Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τα ξημερώματα και στη ΔΕΗ. Υπό κατάληψη τελούν τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη. Στις 6 το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ προχωρά σε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα συμμετάσχουν και στην αυριανή απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Στην πανελλαδική κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...