Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα


Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε με πιο δυναμικό τρόπο και με εναλλασσόμενες μορφές πάλης τον αγώνα μας απαιτώντας από τη Δημοτική Αρχή να δώσει θετικές απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματά μας.Ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική που μας επιβάλουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Δ.Ν.Τ., κεφάλαιο, ισοπεδώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Μειώνουν μισθούς, συντάξεις, διαλύουν τη δημόσια παιδεία , υγεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση , ενώ μέσα από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε επιχειρήσεις διαλύοντας το δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει:
Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 αποχή από την υπερωριακή εργασία.
Τρίτη 22/2 συμμετοχή στην προγραμματισμένη κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7 μ. μ. στην Λαμπηδόνα ( Άλσος Αγ. Τριάδας) καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία των όμορων Δήμων, για ενημέρωση – συζήτηση πάνω στα αιτήματα που διεκδικούμε. Τετάρτη 23/ 2 συμμετοχή στη Γενική Πανεργατική Απεργία.
Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 / 2 αναπτύσσουμε διάφορες μορφές δράσεις .
Την Παρασκευή το απόγευμα στις 7 μ.μ. μουσική συναυλία διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο.
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 /2 συνεχίζουμε με διάφορες μορφές δράσεις.
Δευτέρα 28 /2, ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ολοήμερη κινητοποίηση.

Τα αιτήματα που διεκδικούμε να δώσει λύσεις η Δημοτική Αρχή είναι:
Ενσωμάτωση όλων των Νομικών Προσώπων στο Δήμο. Όχι Δημοτική Επιχείρηση Α. Ε. στον πολιτισμό.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, ώστε να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν ώστε να μην υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες του Δήμου.
Εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Α. Ε.
Να δοθούν άμεσα τα χρήματα των υπερωριών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010 στους εργαζόμενους καθώς και τα χρήματα που οφείλει σε σχολικούς φύλακες και στο Πνευματικό Κέντρο.

Οι εργαζόμενοι αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να δώσει θετικές απαντήσεις – λύσεις, στα αιτήματά μας ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και η ταλαιπωρία των πολιτών. Ο αγώνας μας αφορά όλη την κοινωνία του Βύρωνα. Είναι προς όφελος της, η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου, η ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων στο Δήμο, η αναβάθμιση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ζητάμε την κατανόηση και την αλληλεγγύη των πολιτών του Δήμου Βύρωνα.

ΤΟ Δ.Σ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...