Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Πεταλωτής: Δεν έχει τεθεί θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού

Γιώργος Πεταλωτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος και...Image via WikipediaΔεν τίθεται θέμα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τα εντεινόμενα σενάρια γύρω από το θέμα.
«Δεν υπάρχει περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το ίδιο ισχύει για από εδώ και πέρα» υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής. Εχει τεθεί ξεκάθαρα ότι θέμα διαπραγμάτευσης για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού δεν μπήκε ποτέ, «δεν επιτρέψαμε να μπει», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατοχυρώνει το εισόδημα όπου και όσο μπορεί.
Απαντώντας εξάλλου στις αιτιάσεις του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μιχελάκη, ο οποίος έκανε λόγο για παιχνίδι διαρροών γύρω από το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Η ΝΔ καλά θα κάνει να πει τι ακριβώς έκανε ως κυβέρνηση, πόσο προάσπισε και κατοχύρωσε αυτούς τους μισθούς για τους οποίους σήμερα έρχεται και κόπτεται και πόσο κήνσορες ηθικής έχουν γίνει σήμερα κάποιοι από τη ΝΔ».
Κληθείς να σχολιάσει προτάσεις, όπως είναι η συνταξιοδότηση στα 67, που σύμφωνα και με διεθνή δημοσιεύματα φαίνεται να περιλαμβάνονται στο «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι θα ακουστούν όλες οι προτάσεις, όλων των χωρών και πως «τίποτα δεν είναι τόσο απλό όπως παρουσιάζεται».
Πρόσθεσε επίσης ότι είναι πρόωρο να τοποθετηθεί η κυβέρνηση για το συνολικό πακέτο των προτάσεων όσον αφορά το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, καθώς αυτές θα αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας έως -και με αποκορύφωμα- την επόμενη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου, εάν δεν υπάρξει ενδιάμεσα έκτακτη σύνοδος.
Ερωτηθείς ειδικότερα για τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στις προτάσεις της Γερμανίδας καγκελάριου Αγκελα Μέρκελ, δεδομένου μάλιστα ότι σε σημερινή του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται να διαφωνεί με αυτό, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «για να απαντήσουμε θα πρέπει να υπάρχει και πρόταση, αυτή η πρόταση ακόμα δεν έχει μορφοποιηθεί έτσι ώστε να υπάρχουν και ανάλογες απαντήσεις». «Θα πρέπει να δούμε τις προτάσεις όλες», συμπλήρωσε.
Σχετικά με το εάν υπάρχει επεξεργασμένη πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική κατοχύρωση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η σύνοδος κορυφής τελείωσε μόλις την Παρασκευή και ότι «δεν μπορούμε να πούμε τώρα τις απόψεις μας, όταν υπολείπεται πολύς και συμπυκνωμένος πολιτικά χρόνος ώστε να μορφοποιήσουμε και να προτείνουμε αυτά που πιστεύουμε».
«Εμείς», επισήμανε, «αυτή τη δημοσιονομική ισορροπία ως χώρα την έχουμε κατορθώσει», σημειώνοντας ότι «περιορίσαμε τα ελλείμματα με απίστευτους ρυθμούς κάνοντας συγχρόνως τις μεγάλες αλλαγές».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...