Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Διαψεύδονται τα περί μονιμοποίησης υπαλλήλων του πρωθυπουργικού γραφείου

George Andreas Papandreou, Greek politician.Image via WikipediaΔιαψεύδει η κυβέρνηση τα περί μονιμοποίησης 16 μετακλητών υπαλλήλων του πρωθυπουργικού γραφείου.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε αναφέρει πως «την ίδια στιγμή που 16 μετακλητοί υπάλληλοι του πρωθυπουργικού γραφείου μονιμοποιούνται, 33 χιλιάδες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, έργου μένουν στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντίθετες ευρωπαϊκές οδηγίες και νομολογία που συνηγορεί στην τακτοποίησή τους».
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνεται ότι «στο πλαίσιο των πρόσφατων αλλαγών που έγιναν στις υπηρεσίες του Γραφείου του Πρωθυπουργού, σε καμία από αυτές τις 16 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στις οποίες αναφέρθηκε δεν υπήρχε προσωπικό που να υπηρετεί και η θέση του να μετατράπηκε σε θέση μονίμου υπαλλήλου κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού. Σε καμία από αυτές ούτε σε κάποια άλλη».
Όπως επισημαίνεται, «έγινε απλώς και μόνο μετατροπή θέσεων προσωπικού και όχι μετατροπή σχέσης εργασίας υπηρετούντων σ' αυτές υπαλλήλων. Δηλαδή, καμία σχέση εργασίας μετακλητού υπαλλήλου που εργάζεται στις υπηρεσίες του Γραφείου του Πρωθυπουργού δεν μετατράπηκε σε σχέση εργασίας μονίμου υπαλλήλου. Οι δε προβλεπόμενες θέσεις μονίμου προσωπικού παραμένουν μέχρι σήμερα κενές».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στην περίπτωση που μελλοντικά παραστεί ανάγκη κάλυψης των προβλεπόμενων θέσεων μονίμων υπαλλήλων με διορισμό, είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για το μόνιμο προσωπικό του δημοσίου τομέα».
«Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν ο κ. Τσίπρας μιλήσει δημοσίως να έχει ενημερωθεί. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμπέδωσε από την πρώτη στιγμή πρωτοφανείς διαδικασίες αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο, καταργώντας κάθε ρουσφετολογική νοοτροπία που γονάτισε το ελληνικό κράτος. Αυτό, ας το καταλάβουν όλοι όσοι συνειδητά παραπληροφορούν με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...