Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ντόρα: Πόσα παίρνει κάθε χρόνο η ΓΕΝΟΠ από την ΔΕΗ;

Πόσα παίρνει κάθε χρόνο η ΓΕΝΟΠ από την ΔΕΗ ρωτά να μάθει η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις επιδοτήσεις εκατομμυρίων προς τη συνδιακλιστική οργάνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ που μίλησε σήμερα το πρωί στους Καμπουράκη - Οικονομέα του MEGA με περισσό θράσος είπε ότι ‘αυτά δεν είναι τα λεφτά από τις γριούλες, αλλά μισθός μας‘ ! 

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει στην ερώτησή της

‘Με ερώτηση μου από τις 24.11.2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 6611 ζητούσα να δοθούν στη Βουλή τα αναλυτικά στοιχεία των ετήσιων επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων ή δανείων της ΔΕΗ προς την συνδικαλιστική οργάνωσης ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων - ΔΕΗ που έχει ιδρυθεί από την συνδικαλιστική οργάνωση. Η απάντηση σας ανέφερε ότι ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία και θα ελεγχθεί η νομιμοποιητική βάση των καταβολών της.

Πληροφορίες που δημοσιοποιούνται σήμερα στο διαδίκτυο (www.euro2day.gr) υποστηρίζουν ότι την ώρα που η Υπουργός απαντούσε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με υπεκφυγές, είχε πλήρη γνώση από έγγραφη ενημέρωση της ΔΕΗ των αναλυτικών στοιχείων των διαφόρων μορφών χρηματοδοτήσεων, ενισχύσεων ή χορηγιών της επιχείρησης στη συνδικαλιστική οργάνωση η οποία μέσα σε μια δεκαετία αγγίζει τα 30 εκατομμύρια Ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από το δάνειο των 500.000 ευρώ της επιχείρησης της ΔΕΗ προς την συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μέσα στο 2010 οι συνολικές χρηματοδοτήσεις έφτασαν το ύψος των 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Αν αυτές είναι οι χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς την συνδικαλιστική οργάνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε μια χρονιά μεγάλης ύφεσης για όλη την αγορά, σημαντικών περικοπών των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων και σημαντικών αυξήσεων των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος για όλους τους καταναλωτές, η στάση της κυβέρνησης, της ΔΕΗ και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων είναι προκλητική και προσβλητική για την κοινωνία. Η δε απόκρυψη τους από την υπουργό αποτελεί ύβρη για την Βουλή.

Ερωτάται η κ.κ. Υπουργός και ζητείται η κατάθεση των σχετικών εγγράφων :

1) Αν αληθεύει ότι η υπουργός όταν απαντούσε στην ερώτηση της 24.11.2010 είχε πλήρη ενημέρωση από τη ΔΕΗ την οποία απέκρυψε από τη Βουλή; Πότε έλαβε τις σχετικές απαντήσεις και να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα εκείνης της περιόδου;‘

2) Ποιες είναι οι ετήσιες εισφορές, χορηγίες, δάνεια, δαπάνες για κάλυψη δημοσίων σχέσεων και όποιες άλλες χρηματοδοτήσεις της επιχείρησης της ΔΕΗ προς τη συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων-ΔΕΗ που δόθηκαν την τελευταία δεκαετία;

3) Ποιος κάνει έλεγχο διαχείρισης στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ των χρημάτων που καταβάλλει η επιχείρηση;

4) Αν είναι νόμιμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών αυτή η πρακτική της επιχείρησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...