Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Δεν έχει τεθεί θέμα 13ου-14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

«H γνώμη των δανειστών μας είναι σεβαστή και χρήσιμη. Δεν υποκαθιστά όμως την κυβέρνηση», δηλώνει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει τεθεί θέμα για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
 
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», επισημαίνει ότι «από το Σύνταγμα, σε μια δημοκρατία η κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί και παράγει πολιτικές για τους πολίτες της. Από τους πολίτες εκλέγεται και στους πολίτες λογοδοτεί».
 
Σε ό,τι αφορά την τρόικα, επισημαίνει ότι ποτέ δεν υποστήριξε και δεν πιστεύει ότι η τρόικα κινείται εκτός νομιμότητας και πως αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που δεν προβλέπονται από καμία συμφωνία: «αυτό που είπα είναι ότι με αφορμή την έλευση της τρόικας δημιουργείται από τα Μέσα Ενημέρωσης ένας τεράστιος θόρυβος και αναστάτωση, η οποία προκαλεί συχνά σύγχυση και πανικό στην αγορά»
 
.Αναφερόμενη στις επιχειρησιακές συμβάσεις η υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι «τόσο το Υπουργείο όσο και η τρόικα παρακολουθούν την υλοποίηση του πρόσφατου νόμου».Ερωτηθείσα σχετικά με την ευελιξία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ είπε ότι το ΔΝΤ έχει μεγάλη εμπειρία από την εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων τονίζοντας ότι «μέσα απ' αυτήν την εμπειρία, τα σφάλματα, τις αποτυχίες, αλλά και τις επιτυχίες έμαθε ότι όλες οι χώρες και οι λαοί δεν είναι ίδιοι. Κάτι που δουλεύει σε μια χώρα δεν δουλεύει απαραίτητα σε μια άλλη»
 
.Αναφορικά με την κριτική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ πως η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση δεν συνάδει με τη φιλοσοφία και την ιστορία του κόμματος, η κ. Κατσέλη υπογραμμίζει πως το να σώζεις τη χώρα σου, όταν αυτή βρίσκεται στο χείλος το γκρεμού δεν είναι μια δεξιά, κεντρώα ή αριστερή πολιτική.«Ειναι μια εθνική πολιτική και το χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά, τονίζει και προσθέτει: «αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, πράγματι το πολιτικό εκκρεμές στη χώρα θα πάει προς τα δεξιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...