Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μέχρι τον Ιούνιο το ενιαίο μισθολόγιο για το Δημόσιο

Στη διαδικασία εκπόνησης των δικών τους Οργανισμών βρίσκονται ήδη οι ΟΤΑ, με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, με αφορμή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου σχετικά με τις αποδοχές στο Δημόσιο και τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων σε «Καλλικρατικούς» δήμους.
 
Ο υφυπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «κύριο χαρακτηριστικό της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι, μαζί με την εκλογή προσώπων, και η σύνταξη Οργανισμών από τα ίδια εκλεγμένα όργανα τους, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης της Κεντρικής Διοίκησης».
 
Η αναφορά στις μετατάξεις υπαλλήλων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «ελέω «Καλλικράτη» υποχρεώνει περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους σε αναγκαστική μετάταξη από κρατικές περιφέρειες και νομαρχίες σε αιρετές περιφέρειες και δήμους και από την κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και δημοτικών επιχειρήσεων πάλι σε «Καλλικρατικούς» δήμους».
 
Ο κ. Μουλόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται από 1.1.2010, χάνουν τυχόν επιπλέον αποδοχές που έπαιρναν στις προηγούμενες θέσεις τους. «Δεν υπάρχει μέριμνα για την ένταξη προσωπικού στους νέους οργανισμούς των φορέων υποδοχής και η μισθοδοσία τους είναι κυριολεκτικά στον αέρα βαραίνοντας τους ήδη καταχρεωμένους ΟΤΑ που δεν μπορούν να ανταποκριθούν», είπε
 
.Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η θεσμοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου θα γίνει το αργότερο μέχρι και τον Ιούνιο του 2011.Επιπλέον υπενθύμισε στο βουλευτή ότι με το νόμο 3899/2010 που ψήφισε η Βουλή, «όσοι από 1.1.2010 έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί καθώς και όσοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται εφεξής με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα σε άλλο φορέα του δημόσιου τομέα δικαιούνται μόνο το σύνολο των αποδοχών της θέσης, στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν».
 
Ο κ. Σαχινίδης είπε επίσης ότι από τις μετατάξεις αυτές μπορεί να προκύψει ωφέλεια στις αποδοχές υπαλλήλων, διότι κάποιοι από τους μετατασσόμενους εργάζονταν σε θέσεις που είχαν χαμηλότερη αμοιβή από αυτή που θα πάρουν στη νέα τους θέση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...