Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για την ανάδειξη, προβολή και διεκδίκηση των προβλημάτων των εργαζομένων και μπροστά στη γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου, έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου με αιχμή τα θέματα της επικουρικής ασφάλισης.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μετά την επίθεση στις κύριες συντάξεις και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υλοποιεί το σχέδιο για την περικοπή των δικαιωμάτων μας στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης. Στα πλαίσια του αντι-ασφαλιστικού Νόμου, το Κράτος αποχωρεί από την επικουρική ασφάλιση. Με την πολιτική αυτή περιορίζονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετατρέπονται σε Ταμεία ελάχιστων προνοιακών επιδομάτων.

Τη στιγμή που τα Ταμεία δεν έχουν πλέον χρήματα εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών τους και των πολιτικών που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθήθηκαν, τη στιγμή που εξαιτίας του «παγώματος» των προσλήψεων και της ταυτόχρονης αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων, έχει αλλάξει δραματικά η σχέση εργαζομένων - συνταξιούχων, προωθούν τις αναλογιστικές μελέτες για να «νομιμοποιήσουν» το έγκλημά τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Τα Επικουρικά Ταμεία του Δημοσίου βρίσκονται ήδη σε δραματική κατάσταση, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους, εξαιτίας των παραπάνω πολιτικών. Το Τ.Π.Δ.Υ. παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δις Ευρώ, το έλλειμμα στο Μ.Τ.Π.Υ έχει φτάσει τα 240 εκατ. Ευρώ, ενώ παράλληλα οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το ΤΕΑΔΥ. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η χορήγηση του εφάπαξ για τρία (3) και πλέον χρόνια, να μην χορηγείται το 13ο μέρισμα στους ασφαλισμένους του Μ.Τ.Π.Υ. κλπ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας αποφάσισε την ώρα της στάσης, στην Αθήνα να πραγματοποιηθεί παράσταση - συγκέντρωση στις 13.00 μπροστά το Τ.Π.Δ.Υ. (Σταδίου 31).

Διεκδικούμε την άμεση επιχορήγηση του Τ.Π.Δ.Υ. και των Επικουρικών Ταμείων.

Να παρθούν μέτρα για τη βιωσιμότητά τους.

Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα.

Να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι τις αντιασφαλιστικές πολιτικές των Κυβερνήσεων.

Όλοι στη συγκέντρωση

Στη 1 το μεσημέρι μπροστά στο Τ.Π.Δ.Υ.

Όλοι στην απεργία στις 23 Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...