Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αναζητούν εργασία στο εξωτερικό οι Έλληνες

Στις πρώτες θέσεις κατάταξης των Ευρωπαίων που αναζητούν εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό βρίσκονται οι Έλληνες. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται ένατη σε απόλυτο αριθμό χρηστών, με 48.811 συμπληρωμένα βιογραφικά στην ευρωπαϊκή πύλη Europass.

Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται σε αριθμό χρηστών όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της επιτρόπου για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Αν. Βασιλείου έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, ο οποίος εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Το Europass - σημειώνεται στην ανακοίνωση - αποτελεί την πλέον διαδεδομένη ευρωπαϊκή πύλη αναζήτησης εργασίας όπου από το 2005 και έπειτα έχουν συμπληρωθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά σημειώματα, από τα οποία τα 3,5 εκατ. το 2010. Το 70% των χρηστών του ήταν ηλικίας κάτω των 30 ετών και ειδικότερα: το 13% ήταν κάτω των 20, το 34% ήταν μεταξύ 20 και 25 και το 24% μεταξύ 25 και 30 ετών. Το ένα τρίτο των χρηστών του Europass CV δεν είχαν καμία επαγγελματική πείρα και ακόμη 1/3 είχε επαγγελματική πείρα μικρότερη των 5 ετών.

Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία για άλλα μέσα του Europass, πρέπει να σημειωθεί ότι η «Κινητικότητα Europass» χρησιμοποιείται από τους ενδιαφερόμενους στο στάδιο της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης ή από νέους πτυχιούχους για τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...