Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Λουκέτα" σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Πανελλαδική – πανεργατική απεργία πραγματοποιείται αύριο, καθώς οι εργαζόμενοι βάζουν λουκέτο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε 71 πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για την προώθηση αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων (περικοπές μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ανεργία) από την κυβέρνηση, με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 11 στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στο Πεδίο του Αρεως.

Στο δημόσιο τομέα τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί το ΕΚΑΒ. Επίσης απεργούν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, οι εφορίες και τα τελωνεία, τα Ταμεία και οι υπηρεσίες του Δημοσίου, οι δικηγόροι, οι τράπεζες θα υπολειτουργούν, κλειστά θα είναι τα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά.

Στον τομέα των μεταφορών, θα λειτουργήσει κανονικά το μετρό, ο ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσει δρομολόγια από τις 9πμ μέχρι τις 5μμ, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Ακινητοποιημένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ενώ 4ωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ρολά θα κατεβάσουν και τα εμπορικά καταστήματα, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να λαμβάνει απόφαση συμμετοχής στην απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα να μη μεταδίδεται καμία είδηση από τις 6πμ την Τετάρτη έως και τις 6πμ την Πέμπτη, ενώ δε θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Πέμπτη.

Η ΔΗΜ.ΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.

Τα μέλη και οι φίλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συμμετάσχουν ενεργά στην αυριανή κινητοποίηση μέσα από τα συνδικάτα, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...