Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μόνιμη & σταθερή δουλειά, σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους

Συνάδελφοι Φλεβάρης 2011
Ο πόλεμος του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικα σε βάρος των εργαζομένων, και του Δημοσίου, περνά σε νέα φάση, κλιμακώνεται. Με ταχύτατους ρυθμούς και με προκάλυμμα την εξυπηρέτηση του πολίτη, η κυβέρνηση προχωράει τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα.
 Οι ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς συνεχίζονται.
Αυτό προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπουργού εσωτερικών στη συνάντηση, που είχε στις 3-2-2011 με την ΑΔΕΔΥ, όπου έθεσε εκτός των άλλων και τις αποφάσεις της για τα ζητήματα μειώσεων των μισθών μέσω του «νέου μισθολογίου», ελαστικοποίησης του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, με την απογευματινή λειτουργία τους και αύξησης των ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από 37,5 σε 40. Χωρίς να παραλείψει να επικροτήσει την «θετική στάση» και την «απόλυτη συνέργεια», της ΑΔΕΔΥ.
Δήλωσε επίσης ότι τους επαίνους τους αυτούς προς την ΑΔΕΔΥ τους έχει μεταφέρει και προς την τρόϊκα στις συναντήσεις τους, αναγνωρίζει δηλ. συγχαίρει και καμαρώνει την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ για τις υπηρεσίες, που προσφέρει στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε επανειλημμένα ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν δικές της επιλογές κι όχι της τρόϊκας και όπως ομολογεί και στο ενημερωτικό του σημείωμα προς τους δημοσιογράφους εντάσσονται «στην ανάγκη βελτίωσης της εθνικής ανταγωνιστικότητας». Στοχεύουν δηλαδή σε ένα κράτος «επιτελείο» στην υπηρεσία του κεφαλαίου, αποτελεσματικό για τα συμφέροντά του, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο «φτηνούς», χωρίς δικαιώματα, πειθαναγκασμένους να υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Γιαυτό εξάλλου θα προβλέπεται η σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα και με το ωράριο εργασίας. Στις προθέσεις της η κυβέρνηση, βρήκε ανταπόκριση στο διάλογο από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, τους πάντα πρόθυμους συμμετέχοντες στους κοινωνικούς διαλόγους. Οι επιμέρους επιφυλάξεις δεν μπορούν να κρύψουν, παρά την προσπάθειά τους την γενικευμένη συμφωνία τους με την πολιτική κυβέρνησης, Οι εργαζόμενοι δεν νομιμοποιούν ούτε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ούτε τη στάση της ΑΔΕΔΥ.
Καμιά ανοχή. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και απαιτούμε:
7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο. Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι σε ελαστικά ωράρια.
Κατώτερο βασικό μισθό για τον ΥΕ 1.400 € και ανάλογη κλιμάκωση στις άλλες κατηγορίες.

• ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ.
• ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ 11,00 Π.Μ. ΕΩΣ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ, ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,
• ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11π.μ.

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...