Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Υπό προϋποθέσεις η συμμετοχή στο διάλογο για το νέο μισθολόγιο

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο διάλογο σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπως και αναφορικά με το συσχετισμό ωραρίου λειτουργίας και ωραρίου εργασίας στις Υπηρεσίες αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών θέτει η ΑΔΕΔΥ
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το νεο μισθολόγιο που πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, δεδομένου ότι το μνημόνιο και η μέχρι τώρα διοχέτευση σεναρίων έχουν καταστήσει κλίμα νέων οριζόντιων περικοπών, δεν
μπορεί να τύχει κανενός τύπου διαλόγου εάν προηγουμένως δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αποκατάσταση των περικοπών όπως του 13ου και 14ου μισθού και δεν ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος βασικός μισθός που θέτει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η ανάπτυξη των 1Χ2 και 1Χ3.
Σε ό,τι αφορά το συσχετισμό ωραρίου λειτουργίας και ωραρίου εργασίας στις Υπηρεσίες "αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών", η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως είναι έτοιμη να συζητήσει για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα στηριχθεί:
Α) Σε αλλαγή του τρόπου διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
Β) Σε διακεκομμένο ωράριο εργασίας.
Γ) Σε αύξηση ωρών εργασίας, οι οποίες καταλήγουν στη μείωση των θέσεων εργασίας.
Όπως επισημαίνει, μέτρα όπως είναι η γενικευμένη αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, δεν οδηγούν σε επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. «Αντιθέτως δημιουργούν έδαφος νέου λαϊκισμού σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και με αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού. Βασίζονται δε στη στρεβλή αντίληψη -που συστηματικά καλλιεργείται από ένα μέρος της Κυβέρνησης- ότι "κύριος υπαίτιος για τη διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους είναι η ίδια η ύπαρξη του Δημοσίου Τομέα"» προσθέτει.
Υπογραμμίζει ακόμη «την αυτονόητη, σταθερή και διαχρονική θέση της για ίση πρόσβαση των Πολιτών στις Υπηρεσίες του Δημοσίου, μέσω της απλοποίησης των γραφειοκρατικών δομών και διαδικασιών που έχουν "επιβληθεί" με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας και των Κυβερνήσεων και διεκδικεί τις δημοκρατικές τομές και αλλαγές που θα αναδείξουν το ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης».
«Σε κάθε περίπτωση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν πρόκειται να δεχθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου καμία μείωση εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Δημόσια Διοίκηση και σε αυτή την κατεύθυνση ενισχύει με τις άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 10 και στις 23 Φεβρουαρίου την ανάπτυξη ενός ευρύτερου αγωνιστικού και απεργιακού κινήματος για την ανατροπή του αντεργατικού, αντικοινωνικού και αντιλαϊκού πλαισίου» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...