Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Παναττική 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μεταφοράς την Πέπτη 31 Ιανουαρίου

Σε στάση εργασίας την επόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου, καθώς και σε 24ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της κοινής σύσκεψης που είχαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς , κατά τη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν να στήσουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην «κυβερνητική αυθαιρεσία», στη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη μη ιδιωτικοποίηση και στο «ξεπούλημα».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), του ΕΚΑ και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ), της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) και της ΕΡΓΟΣΕ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στις μεταφορές.

Εξάλλλου, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επίταξη των απεργών του μετρό, αποφασίστηκε «να προχωρήσουν, άμεσα, σε κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς». Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αναμένεται να αποφασίσουν, πιθανότατα εντός της ημέρας, για την περαιτέρω στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...