Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Οριο απολύσεων 4%, με μειωμένες αποζημιώσεις


Από 2% σε 4% θα αυξηθεί το όριο ομαδικών απολύσεων, ενώ οι αποζημιώσεις μειώνονται και θα μπορούν να καταβάλλονται τμηματικά σε έξι μήνες. Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο αλλαγών στο εργασιακό που καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και θα συζητηθεί εν συνεχεία με τους κοινωνικούς εταίρους.
Οι αποφάσεις για μείωση της αποζημίωσης και καταβολή της σε δόσεις θα οριστικοποιηθούν μετά το διάλογο και θα επικυρωθούν με Προεδρικό Διάταγμα.
Προκειμένου να αντιμετωπισθούν εν μέρει οι επιπτώσεις από την αύξηση του ορίου απολύσεων, θα τεθούν σε εφαρμογή νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τόνωση της απσχόλησης και προσλήψεις ανέργων.
- Για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο οι επιχειρήσεις/εργοδότες θα παίρνουν επιχορήγηση ίση με το επίδομα ανεργίας. Θα πληρώνουν δηλαδή μόνον τη διαφορά μεταξύ επιδόματος ανεργίας και κανονικού βασικού μισθού.
εργοδότης θα επιχορηγείται στο ύψος του επιδόματος ανεργίας. - Επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλάβουν νέους ανέργους σε προγράμματα εργασιακής μαθητείας, πληρώνοντας μόνον το 80% του κατώτατου μισθού και απαλλασσόμενες από την ασφαλιστική εισφορά του εργαζόμενου, την οποία θα πληρώνει ο ΟΑΕΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...