Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Απλήρωτοι ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Έβρου


Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εξήντα εργαζόμενοι στην ΕΑΣ ΕΒΡΟΥ, καθώς, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες, και ορισμένοι μέχρι και ένα χρόνο. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται «δύσκολη», και το κλίμα που διαμορφώνεται είναι «ιδιαίτερα βαρύ», καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας., αλλά και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Οι συναντήσεις με το προεδρείο και τη διοίκηση φαίνεται πως δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Λάζαρος Κιτσικίδης (ΦΩΤΟ)  μιλώντας στη «Telegramm» τονίζει πως η κατάσταση «είναι δραματική, και πρέπει και οι εργαζόμενοι να δείξουν κατανόηση και να δεχτούν περικοπές».
Εξηγώντας τα αίτια που οδήγησαν στην παραπάνω κατάσταση λέει: «Είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν παραγωγές οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές ενώ το σιτάρι για παράδειγμα είναι απούλητο. Οι παραγωγοί για το προϊόν αυτό έχουν πληρωθεί με 20 λεπτά και αυτή τη στιγμή η τιμή δεν είναι ούτε 12 λεπτά. Με τους τζίρους που κάνουμε πρέπει να δουλεύουμε με 70% κέρδος για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αναγκαίες της μισθοδοσίας.Εδώ που φτάσαμε ή πρέπει να φύγουν οι εργαζόμενοι και να γίνουν απολύσεις ή πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα» λέει ο πρόεδρος και προσθέτει: «Οι μισθοδοσίες των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού αρκεί να σας πω πως ο μέσος όρος μισθού ετησίως για κάποιο εργαζόμενο αγγίζει τις 30-40.000. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε γιατί δώσαμε γύρω στα 3 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις, με την εξυγίανση που κάναμε σε σχέση με όσους έφυγαν και αυτό έχει αποδυναμώσει οικονομικά την Ένωση».

Στην ερώτηση για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα προσθέτει: «Υπήρξε μία συζήτηση με τους εργαζόμενους, και έγινε μία πρόταση από την πλευρά μου προκειμένου να εργάζονται έξι ώρες για να έχουμε έτσι μια μείωση στο κόστος,αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Τώρα, θα πάμε μάλλον σε Γενική Συνέλευση για να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως είμαστε σε δύσκολη περίοδο γι’ αυτό απαιτείται κατανόηση και συνεργασία προκειμένου να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση» καταλήγει.
Πηγή: Τelegramm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...