Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Κόκκινη γραμμή στο 13ο και το 14ο μισθό θέτει η ΑΔΕΔΥ

Κόκκινη γραμμή στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού θέτει η ΑΔΕΔΥ στην κυβέρνηση, ενώ η Ένωση εμφανίζεται «ανήσυχη» και για αλλαγές στο εφάπαξ.

«Τονίσαμε στο κυβερνητικό κλιμάκιο να ξεχάσει την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη μείωση του εφάπαξ και την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της συνομοσπονδίας με κυβερνητικό κλιμάκιο στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο συμμετείχε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι «έρχεται κύμα διεκδικήσεων και αντιδράσεων» και ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση αν η κοινωνία οδηγηθεί σε βίαιη πτώση του βιοτικού της επιπέδου «γυρίζοντας 50 χρόνια πίσω»: «Η ύφεση βαθαίνει, ο πληθωρισμός είναι ήδη υψηλός και υπάρχει κίνδυνος για ιλιγγιώδη άνοδο της ανεργίας» τόνισε.


Μετά τη λήψη του πρώτου πακέτου μέτρων «η ΑΔΕΔΥ είχε κάνει λόγο για είσοδο της οικονομίας σε ύφεση και τόνισε ότι πρέπει να μπει φραγμός τώρα» ανέφερε ο Σπ.Παπασπύρος, ενώ πρόσθεσε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει και προτάσεις για την περιστολή των δαπανών και την αύξηση των εσόδων ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ έθεσε και αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.
Απαντώντας σε ερώτηση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είπε ότι οι κινητοποιήσεις είναι «δεδομένες», πέραν της Πρωτομαγιάς με στάσεις εργασίας την Τρίτη, την απεργία της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας για προσδιορισμό ημερομηνίας νέας απεργίας.
Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, o Σπ.Παπασπύρος υποστήριξε επίσης ότι, συνεπεία των μέτρων, παρατηρείται «κύμα εξόδου» από το Δημόσιο, λέγοντας ότι θα δημιουργηθούν κενά που θα πρέπει να συμπληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...