Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Κοινωνική έκρηξη προβλέπει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ


Με σκληρή γλώσσα υποδέχτηκε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.

"Σήμερα ανακοινώθηκε η χρεοκοπία της ζωής των πολιτών και η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπασπύρος, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ προαναγγέλλεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

"Όταν η κοινωνία διαλύεται, όταν ο πολίτης οδηγείται όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερη φτώχεια και την τελική οικονομική του εξαθλίωση, κανένα μέλλον ευοίωνο δεν δημιουργεί αυτή η οικονομική επιλογή για την χώρα και για τους πολίτες", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Ταυτόχρονα η Ένωση των δημοσίων υπαλλήλων καταγγέλει ότι "σήμερα η κυβέρνηση προχώρησε στην τυπική ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ζωής των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων. Απελευθερώνει ουσιαστικά τις απολύσεις στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Καταργεί τον κατώτερο μισθό και την ΕΣΣΕ, φορτώνει με νέα φορολογικά βάρη τους μισθωτούς, μειώνει τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις. Μειώνει έως και 35% το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Κλείνει κάθε ελπίδα για τον άνεργο, το μέλλον των νέων. Η οικονομία οδηγείται σε ύφεση χωρίς προηγούμενο. Πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα τα κοινωνικά προβλήματα και αδιέξοδα. Οι πραγματικοί υπαίτιοι παραμένουν στο απυροβόλητο. Η κοινωνία μετατρέπεται σε ηφαίστειο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...