Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Απεργιακό "μπλόκο" την Πέμπτη


Νέο 24ωρο απεργιακό «λουκέτο» στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βάζουν την Πέμπτη τα συνδικάτα αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό.

Την ημέρα εκείνη το κέντρο της Αθήνας θα «παραλύσει» εξαιτίας των δύο συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι.

Στα μέσα μαζική μεταφοράς ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία μετρό, τρένα (ΟΣΕ) και προαστιακό. Αναμένονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας για τραμ, τρόλει και μπλε λεωφορεία.

Η 24ωρη πανελλαδική απεργία έρχεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για τα μέτρα λιτότητας και όπως θα προειδοποιήσουν σήμερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ «θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα».

«Οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων θα συνεχιστούν μέχρι και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή για να αποτραπεί η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης», τόνιζαν, χθες, χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές. Ηδη, η ΟΤΟΕ, εκτός από την απεργία της Πέμπτης, έχει ανακοινώσει νέα 24ωρη την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της με 48ωρες επαναλαμβανόμενες από την ερχόμενη Τρίτη.



Αιτήματα
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του Ασφαλιστικού «χτυπώντας» την εισφοροδιαφυγή και την ανασφάλιστη εργασία (πάνω από 8 δισ. ευρώ ετησίως), εισπράττοντας τις οφειλές των δεκάδων δισ. ευρώ και λαμβάνοντας μέτρα για περιορισμό της σπατάλης στους κλάδους υγείας.

Την ίδια ώρα, διάφοροι επαγγελματικοί φορείς αντιδρούν έντονα στη δημοσιοποίηση φορολογικών δεδομένων από ελέγχους, ζήτημα που θα απασχολήσει σύντομα την Αρχή Προστασίας. Σημεία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση είναι και το φορολογικό με την επιβάρυνση του ΦΠΑ και τον τρόπο απόδοσής του, το ασφαλιστικό, η δημόσια διαπόμπευση επαγγελματιών, το άνοιγμα των κλιστών επαγγελμάτων κ.λπ.

Οι εκπρόσωποι διάφορων επιστημονικών φορέων (δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, δικαστικοί υπάλληλοι) διαμαρτύρονται έντονα για την επιλεκτική στοχοποίηση μελών της επιστημονικής κοινότητας διά των ελεγκτικών μηχανισμών και των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση προβληματίζεται έντονα με τον τρόπο που θα επιβάλλει από τον Ιούλιο τον ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες. Στο οικονομικό επιτελείο μελετούν το ενδεχόμενο κατάργησης των κατώτατων ορίων αμοιβών για δικηγόρους και συμβολαιογράφους.



Λουκέτο
Την Πέμπτη, θα βάλουν «λουκέτο» δημόσιες υπηρεσίες, δηλαδή εφορίες, υπουργεία, ΔΕΚΟ, τελωνεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και νομαρχίες, ενώ σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές θα υπάρξουν στις τράπεζες και σε ιδιωτικές εταιρείες. Παράλληλα, θα απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, όλοι οι γιατροί και το προσωπικό του ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, όλες οι υπηρεσίες πρόνοιας.

Εικοσιτετράωρη αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι για την επιχειρούμενη απαξίωση του επαγγέλματός τους, τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων θα συνεδριάσει ως 28 Μαΐου προκειμένου να αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...