Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις


Κορυφώνονται σήμερα, με τη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και τηςΑΔΕΔΥ οι κινητοποιήσεις ενάντια στα στα νέα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως στις 11 το πρωί.
Μόνο από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα εκτελούν τα δρομολόγιά τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία ΕΘΕΛ τρόλεϊ ΗΛΠΑΠηλεκτρικό σιδηρόδρομο ΗΣΑΠ μετρό ΑΜΕΛ και τραμ θα απεργήσουν από τις 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή όσων το επιθυμούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι οδηγοί ταξί από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει και ο σιδηρόδρομος ΟΣΕ λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών, δεν θα λειτουργήσει και ο προαστιακός της Αθήνας.
Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Προβλήματα θα υπάρξουν και σήμερα, με την Aegean Airlines  να προχωρεί σε ακύρωση 17 πτήσεων, ενώ αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 6 σκέλη πτήσεων του δικτύου της.
Επίσης, η Olympic Air ακυρώνει 42 πτήσεις και προχωρεί σε αλλαγή της ώρας αναχώρησης σε 3 σκέλη πτήσεων του δικτύου της.
Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν, τέλος, τα πλοία, λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών.
Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ
Εν τω μεταξύ, μαζική ήταν την Τρίτη η συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιεί 48ωρη απεργία, όπου ισχυρό παρών έδωσαν οι εκπαιδευτικοί.
Ενταση προκλήθηκε όταν η πορεία κατέληξε στη βουλή και διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας. Τότε οι δυνάμεις των ΜΑΤ «απάντησαν» με χρήση χημικών, ωστόσο το περιστατικό δεν πήρε διαστάσεις.
Αντιπροσωπεία των ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και του παρέδωσε ψήφισμα, με το οποίο ζητούσε την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία και την απόσυρση των κυβερνητικών μέτρων.
Νωρίτερα, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας προχώρησαν και συνταξιούχοι, ενώ το πρωί ένταση ξέσπασε έξω από το υπουργείο Παιδείας όταν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο.
Ανάλογο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, όταν καθηγητές εισέβαλαν στο στούντιο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του βραδινού δελτίου ειδήσεων.
Επίσης, διαμαρτυρία ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα πραγματοποίησαν το πρωί στην Ακρόπολη, περίπου 100 μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), αναρτώντας δύο μεγάλα πανό με συνθήματα: «Peoples of Europe Rise Up» και «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε». Οι διαδηλωτές αποχώρησαν μετά από παρέμβαση εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...