Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Γενική κινητοποίηση των εργαζομένων


Γενική κινητοποίηση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί ΣΉΜΕΡΑ στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους σε συγκεντρώσεις και πορείες. Κεντρικό σύνθημα το «ΟΧΙ» στα μέτρα λιτότητας, που επέβαλαν οι συμφωνίες της κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα, αρχίζουν από τις 10:00 το πρωί, ενώ τελικός προορισμός είναι το Σύνταγμα. 
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κινητοποίηση  είναι η δεύτερη μαζική έκφραση της οργής των πολιτών μέσα σε δύο εβδομάδες, οι οποίοι αποδοκιμάζουν όλους εκείνους που διαχρονικά οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση.

Ποιοι θα απεργήσουν 

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τις Νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι δικηγόροι θα προχωρήσουν σε αποχή από τα καθήκοντά τους.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων θα μπουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αλλά και οι υπάλληλοι των τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η πρωτεύουσα θα παραμείνει αύριο χωρίς Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα ταξί.

Οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν και τα δρομολόγια στον ΟΣΕ, αφού οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο, εκτός από τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

Παράλληλα, συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης έχει δηλώσει και η ΔΕΗ, προειδοποιώντας για 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, αλλά και οι ναυτεργάτες και λιμενεργάτες.

Τέλος, κανονικά αναμένεται να εκτελεστούν τα αεροπορικά δρομολόγια, αφού στις κινητοποιήσεις δε συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Πού θα συγκεντρωθούν 

Τις κινητοποιήσεις θα ανοίξει στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης το ΠΑΜΕ, που έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Στις 10:30, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί προσυγκέντρωση μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων, ενώ η βασική συγκέντρωση θα γίνει μισή ώρα αργότερα, στο Πεδίον του Άρεως.

Κοντά στο χώρο του Μουσείου, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μάρνη και Πατησίων, θα συγκεντρωθούν οι ομάδες των Αντεξουσιαστών.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010, 21:16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...