Τετάρτη 19 Μαΐου 2010


Μπαράζ κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους

Να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή 24ωρη απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό κάλεσαν τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με κοινή ανακοίνωσή τους, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και θα ακολουθήσει πορεία.«Τα συνδικάτα απορρίπτουν κατηγορηματικά το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης και της Τρόικας (Ευρ. Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) γιατί αλλοιώνει, ανατρέπει και υποβαθμίζει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.Ας σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Δημαρχείο.Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και στις Νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι λιμενεργάτες, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.Κανονικά θα γίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, αφού έλαβε υπόψη του το αίτημα της ΓΣΕΕ για μη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην αυριανή 24ωρη απεργία «για την πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης», αποφάσισε να προτείνει στις Ενώσεις-μέλη της τη διεξαγωγή 24ωρης απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα. Ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της απεργίας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τις Ενώσεις Συντακτών.
ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Με ξεχωριστή συγκέντρωση αύριο στις 9.30 το πρωί έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι (ΕΒΕ), διαμαρτυρόμενοι για τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η ΔΕΗ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για το ασφαλιστικό, προχωρά η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ από την ερχόμενη Τρίτη, με αποτέλεσμα πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.Χθες βρέθηκε στα Γιάννινα ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. 
Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος συζήτησε με τους εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση ενόψει των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Τα προβλήματα της ΔΕΗ είναι πάρα πολλά δήλωσε και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την αδιαφορία και την αδράνεια που επιδεικνύει.Αναφερόμενος στην προοπτική της ΔΕΗ ο κ. Φωτόπουλος επεσήμανε ότι η επιχείρηση έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα της ανάπτυξης νέας ισχύος. Όπως είπε θα έπρεπε να είχε φτιάξει ήδη μια σειρά από εργοστάσια και θα έπρεπε να είχε επενδύσει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν έχουν μείνει πίσω άλλες πρωτοβουλίες, αναρωτήθηκε.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...