Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση εργαζομένων στον Σκαραμαγκά στο υπ. Εργασίας


Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα ανόδου στο ύψος του Πεντάγωνου, καθώς στο σημείο βρίσκονται και διαμαρτύρονται εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οι εργαζόμενοι που έχουν συγκεντρωθεί από τις 09.00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που βρίσκεται επί της Λ. Μεσογείων 227-231 στην Αθήνα, διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής εργασία που τους επιβάλλεται, καθώς τους ζητούν να εργάζονται μία φορά την εβδομάδα. Το μέτρο αυτό που επιβλήθηκε από τη νέα ιδιοκτησία της εταιρείας υπό τον Ισκαντάρ Σαφά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αποσκοπεί στο να ασκηθεί πίεση προς την πολιτεία.

Σχετική ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει:
«Οι Διοικούντες όλη αυτή την περίοδο είναι εξαφανισμένοι. Έχουν αφήσει τα Ναυπηγεία και τα Υποβρύχια στο έλεος του Θεού. Η Κυβέρνηση σε αυτό το διάστημα έχει δώσει πολλές υποσχέσεις και δεν έχει υλοποιήσει καμία. Το κλειδί της λύσης είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δεν βλέπουμε όμως να κάνει καμιά σοβαρή προσπάθεια για να βρεθεί λύση».

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ενέκρινε βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά χαρακτηρίζει την λύση αυτή «μικρή ανακούφιση» και διεκδικεί οριστική λύση για να μείνουν ανοικτά τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...