Ήδη εδώ και έναν χρόνο με Κ.Υ.Α. το ΙΓΜΕ έχει συγχωνευτεί με το ΕΚΠΑ και 130 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας, απόφαση ωστόσο που μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί μετά και τις σθεναρές αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη αποτρέποντας, μέχρι στιγμής, τη συγχώνευση και διατηρώντας τις 130 θέσεις εργασίας.
«Δεν μπορεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο για το τόπο, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η κοινωνία μας, σαν το ΙΓΜΕ να οδηγείται στον μαρασμό και το κλείσιμο» ανέφερε ο κος Χάρης Σμυρνιώτης πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΙΓΜΕ που βρέθηκε στην Ξάνθη την Παρασκευή, εξηγώντας παράλληλα πως «στις 21 Σεπτεμβρίου η δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε προσφύγει, θα αποφανθεί για τη συγχώνευση ή μη του ΙΓΜΕ. Εμείς ωστόσο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ενημερώνοντας τα κατά τόπους παραρτήματα του ΙΓΜΕ και τους εργαζόμενούς, ενώ θα ζητήσουμε για ακόμη μια φορά από την πολιτεία να αναλάβει δράσεις ώστε να συνεχίσει το ΙΓΜΕ το αναπτυξιακό του έργο».
Χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό το ΙΓΜΕ Ξάνθης!
Το παράρτημα του ΙΓΜΕ στην Ξάνθη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις έχει υποστεί σοβαρές οργανικές φθορές, καθώς από τους 39 εργαζόμενους που απασχολούσε σήμερα έχει μόλις 26, 4 εκ των οποίων θα φύγουν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ μεταξύ των εργαζόμενων που έχουν τεθεί σε εφεδρεία και εξαναγκαστική αποχώρηση είναι και το εξειδικευμένο προσωπικό του ΙΓΜΕ Ξάνθης, με αποτέλεσμα αυτό να βρίσκεται σε πέλμα καθώς από τη μια υπάρχουν εγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα από την άλλη ωστόσο αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.
Για μεθοδεύσεις που οδηγούν στο κλείσιμο του ΙΓΜΕ, ώστε να εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα τρίτων, έκανε λόγω ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΓΜΕ Ξάνθης κος Βασίλης Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «εάν κλείσει το ΙΓΜΕ θα μπορούν να μοιράζουν έργα δεξιά και αριστερά, κάτι που τώρα δεν μπορούν καθώς υπάρχει ο έλεγχος από το ΙΓΜΕ. Ίσως ήθελαν να βγάλουν το ΙΓΜΕ από τη μέση για να κάνουν τις δικές τους δουλείες κάτω από το τραπέζι».
Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ βρίσκονται σε αναμονή για την έκδοση της δικαστικής απόφασης η οποία θα κρίνει και το μέλλον τόσο το δικό τους όσο και του Ινστιτούτου, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και πιέσεις προς όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να ανατρέψουν καθετί αρνητικό για το μέλλον του ΙΓΜΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ