Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απορρόφηση επιτυχόντων ΑΣΕΠ στο δημόσιο

Athens_strike_20may-3Image by Rude Cech via Flickr
Στο Δημόσιο απορροφούνται όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-2009.

Σχετική εγκύκλιο εξέδωσαν από κοινού ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεδομένου του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο και ειδικά των αυξημένων αναγκών σε προσωπικό στο υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. το τρέχον έτος, αποφάσισε εντός το δευτέρου εξαμήνου του έτους 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-2009».

Ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και οι 800 του υπουργείου Οικονομικών, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα προσωπικού.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, καθώς η απορρόφηση των διοριστέων θα ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, λόγω αναστολής τω προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...