Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΟΙΚ: Οι περικοπές στις ΔΕΚΟ δεν αφορούν δώρα και επιδόματα

Διευκρινιστική απάντηση απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην οποία αναφέρει ότι δεν περιλαμβάνονται τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, αλλά και το επίδομα αδείας στις περικοπές των αποδοχών στις ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός, προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου, «η οδηγία που δόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών ήταν να γίνει μια ορθολογική διαμόρφωση των μισθών με βάση και τις περικοπές που προβλέπει ο Ν. 4024/2011, προκειμένου το μέσο κατά κεφαλή κόστος (και όχι ατομικά οι αποδοχές του κάθε εργαζόμενου) να μην υπερβαίνουν το ποσό των 1.900 ευρώ και όχι να περικοπούν τα επιδόματα δώρων και το επίδομα αδείας».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Σεπτεμβρίου, σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχαν απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών οι βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Κυρίτσης.

Οι βουλευτές επικαλούνταν καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), ότι κατόπιν σχετικής παραίνεσης - οδηγίας της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ και παρά την αρνητική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ- το δώρο Πάσχα και κατά συνέπεια και τα υπόλοιπα δώρα (Χριστουγέννων - αδείας), συνυπολογίζονται στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων, οι οποίες στο πλαίσιο της μείωσης των απολαβών των εργαζομένων δεν μπορούν να ξεπερνούν το ποσό των 1900 ευρώ.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...