Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκλείουν την Εθνική αύριο οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου

Κινητοποίησεις προανήγγειλαν και εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου, οι οποίοι αύριο κάνουν στάση εργασίας και προχωρούν σε αποκλεισμό της Εθνικής.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Μπροστά στην αβάσταχτη διαλυτική χρεωκοπία των εργαζομένων που μας επιβάλουν κυβέρνηση -τρόικα -Ε.Ε.με την ανεργία να ξεπερνάει το 25%, με τους μισθούς των 400  και 500€, με την «κατοχυρωμένη» πλέον άρνηση πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων με την κατάφορη καταπάτηση στοιχειωδών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων,με το ξεπούλημα και το κλείσιμο των δημόσιων επιχειρήσεων (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, κ.λ.π.), με τον κανιβαλισμό  της επέκτασης των απολύσεων και στο δημόσιο, με την περικοπή των συντάξεων, με τη διάλυση της παιδείας και της υγείας του εργαζόμενου λαού.

Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς,  χρειάζεται εδώ και τώρα καθολική αντίσταση.
Η δουλική τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι σώζει τη χώρα από τη χρεωκοπία!!! και μας διατηρεί πάση θυσία στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη!! ενώ ταυτόχρονα έχουν ξαμολήσει τους γκρίζους λύκους της Χρυσής Αυγής για να γυρίζει αργά & σταθερά το ρολόι μιας απελπισμένης κοινωνίας χωρίς πυξίδα στο φασισμό.

Οι συνθήκες και τα βιώματα κατοχής δε θα μας κάνουν ραγιάδες.
Τώρα χτυπάνε παντού.  Τα «ειδικά» μισθολόγια βγήκαν στο δρόμο, και  άντε να δούμε τι θα γίνει:
Κύριοι δικαστές, μέσα στην απεργία σας βάλτε προτεραιότητα π.χ. στα εργατικά δικαστήρια να γίνονται και να βγαίνουν αποφάσεις γρήγορα.

Κύριοι αστυνομικοί, μέσα στις κινητοποιήσεις σας π.χ. σταματήστε να κόβετε κλήσεις στους εργαζόμενους και τους άνεργους.  Αρνηθείτε να καταστείλετε την οποιαδήποτε εργατική κινητοποίηση
και σεις, Κύριοι καθηγητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ σταθείτε όρθιοι δάσκαλοι –καθένας από τη σχολή του – για να μη διαλύσει το δημόσιο σχολείο εν ονόματι της αριστείας και της αχρηστίας.

Αυτή είναι ουσιαστική κοινωνική αντίσταση και βήμα διαμόρφωσης ενιαίου δημοκρατικού μετώπου.

Ο χρόνος τρέχει επικίνδυνα σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικάτων και η απορία  « γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε » κινείται από στόμα σε στόμα  χωρίς αποτέλεσμα.

Συνάδελφοι, δεν έχουμε χρόνο πια.

Θαυμάστε δικαιοσύνη: Εμείς απλήρωτοι και υπό απειλή εφεδρείας και απόλυσης και ο αποτυχών υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διορίστηκε στην ΕΡΓΟΣΕ με παχυλό μισθό για να τους «σώσει» όπως έσωσε και την Αμυντική Βιομηχανία!!!

Τη Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.30 με 14.30μ.μ. μαζί με την  ΠΟΕΜ.  Συγκέντρωση και δίωρος αποκλεισμός του Εθνικού Δρόμου.

Πρέπει να ανασκουμπωθούμε και μπροστά στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26/9, να βγούμε όλοι στους δρόμους.

Ο καθένας που μένει σπίτι του έχει ευθύνη. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Ή θα γίνουμε σωτήρες μόνοι μας ή θα καταστραφούμε πλήρως σαν κοινωνία και θα διαπρέψει ο μαυραγοριτισμός και ο παρασιτισμός.

ΤΩΡΑ όλοι στους δρόμους :
Για να μην ψηφιστούν τα μέτρα,
Να μη ξεπουληθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις, να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας
Να μη διαλυθεί η υγεία και η παιδεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...