Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αναγνωστακης (ΔΗΜ.ΑΡ.) για την καθυστέρηση συγκρότησης Πειθαρχικών Συμβουλίων δημ. υπαλλήλων

Στην καθυστέρηση συγκρότησης Πειθαρχικών Συμβουλίων δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρεται ο Δημ. Αναγνωστάκης, βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναφέρονται τα εξής: 

Σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ.3 του ν. 4057/2012, η συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, στα οποία προβλέπεται η συμμετοχή δικαστικών λειτουργών και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (άρθρο 146Β ν.3528/20007), θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή έως την 14.6.2012.
Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις ( άρθρο 104, παρ. 2. του ν. 3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε από το ν. 4057/12), όταν διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας, και πριν αποφανθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον/στην υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων, από τον προϊστάμενο της αρχής στην οποία υπηρετεί. Αναστολή, η οποία αίρεται αυτοδικαίως, εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν επιληφθεί της υπόθεσης εντός 30 ημερών από τη επιβολή της. Προβλέπεται δε και πειθαρχικός  έλεγχος του προϊσταμένου για παράλειψη της επιβολής του μέτρου.
Η καθυστέρηση, όμως, που παρατηρείται στη συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων καθιστά ατελέσφορη την πρόνοια του νομοθέτη για αναστολή της άσκησης καθηκόντων του ελεγχομένου υπαλλήλου. Πρόσφατα μάλιστα δημοσιοποιήθηκε περίπτωση υπαλλήλων, οι οποίοι αν και φέρονται εμπλεκόμενοι επί σειρά ετών στην απονομή παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους λόγω παρέλευσης των 30 ημερών από την ημέρα αναστολής της άσκησης καθηκόντων που τους επιβλήθηκε.
Επειδή η παράταση της εκκρεμότητας παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, στις οποίες εργάζονται οι ελεγχόμενοι, και καλλιεργεί υπόνοιες ατιμωρησίας στην κοινή γνώμη,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
1  Σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, που προκάλεσε και την πρόσφατη επείγουσα εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/2/οικ.20265 του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου;
2.     Πότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η σύσταση τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...