Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοίνωση-καταγγελία για την απαράδεκτη σύμβαση στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωσή της, "καταγγέλλει την απαράδεκτη σύμβαση που υπόγραψαν οι εργοδότες στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Αττικής με το απόλυτα ελεγχόμενο από αυτούς εργοδοτικό σωματείο. Η σύμβαση αυτή ορίζει το ωρομίσθιο στα 3,53 μεικτά την ώρα, λιγότερα και από τα 4 ευρώ την ώρα που δίνουν οι αλυσίδες φροντιστηρίων σε όσους μοιράζουν τα διαφημιστικά φυλλάδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ένας καθηγητής σε κέντρο ξένων γλωσσών θα παίρνει για 18 ώρες εβδομαδιαία 253 ευρώ μεικτά το μήνα. Την ίδια ώρα η σύμβαση καταργεί κάθε άλλο δικαίωμα των εργαζομένων στην ξενόγλωσση εκπαίδευση
Είναι προφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με «σύμβαση» αλλά με κυνική απόφαση των ίδιων των εργοδοτών. Το κίτρινο «σωματείο» που την υπογράφει είναι αποκλειστικά και μόνο δημιούργημα των εργοδοτών, που το έστησαν με τις υποδείξεις του ΠΑΣΟΚου μεγαλοδικηγόρου Βερβεσού, κάνει εκλογές με μπράβους και τους «ψηφοφόρους» να προσέρχονται υπό καθεστώς εκβιασμού.
Οι έμποροι της γνώσης, αυτοί που για χρόνια θησαύρισαν από τα ελλείμματα του δημόσιου σχολείου και έφτιαξαν περιουσίες εκμεταλλευόμενοι την αγωνία της εργαζόμενης οικογένειας, ενισχυμένοι από τη σαφή βούληση της Τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να διαλύσει τα εργατικά δικαιώματα και να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις της Τρόικας, σπεύδουν να φέρουν συνθήκη απόλυτου εργασιακού μεσαίωνα. Δεν θα τους περάσει!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζόμενων στην ξενόγλωσση εκπαίδευση και την πάλη του ιστορικού σωματείου τους, του «Βύρωνα». Είναι γελασμένοι οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, εάν πιστεύουν ότι θα περάσει ο κυνισμός και η εργασιακή ζούγκλα. Ο αγώνας των εργαζομένων θα τους σαρώσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...