Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόωρη συνταξιοδότηση για 35000 εργαζόμενους του δημοσίου

Την πιθανότητα να επιταχυνθεί η συνταξιοδότηση όσων δημοσίων υπαλλήλων συμπληρώνουν τον αναγκαίο χρόνο το 2016 και το 2017 εξετάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Πιο συγκεκριμένα... π ιο κοντά στη συνταξιοδότηση θα βρεθούν οι 35.000 υπάλληλοι που συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 και το 2017, με στόχο να ενταχθούν στο καθεστώς συνταξιοδοτικής ωρίμανσης και να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο μέχρι το 2015. Σύμφωνα με το «Έθνος»,
ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης , έχει αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών προς αποτίμηση τα βασικά σενάρια που αφορούν το καθεστώς της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης», το οποίο θα κληθεί, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της διαθεσιμότητας μετά από αξιολόγηση, να αντικαταστήσει το νομοθετικό πλαίσιο τηςεφεδρείας.
Tαυτόχρονα, εξετάζεται να δοθούν κίνητρα με αναγνώριση προϋπηρεσίας, πλασματικών χρόνων και άλλα παρόμοια ώστε να αποχωρήσουν και άλλοι υπάλληλοι από το Δημόσιο. Παρόλα αυτά, δεν είναι βέβαιο ότι με αυτόν τον τρόπο θα συμπληρωθεί ο αριθμός και έτσι μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων μετά από την αξιολόγηση μέσω εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...