Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σε αγωνιστική ετοιμότητα η ΟΤΟΕ για τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα

Agrotiki Bank (1880)Image by gichristof via FlickrΣυνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών, το προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των εργαζομένων στην ΑΤΕ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, στη συνάντηση τέθηκαν οι κοινές θέσεις Ομοσπονδίας και Συλλόγου, για τη συνέχιση του ρόλου της Αγροτικής στο πλαίσιο ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Επίσης, ανέφεραν ότι στην περίπτωση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και συρρίκνωσης των εργασιών της τράπεζας, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι πριν ληφθούν οι αποφάσεις για την τράπεζα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τον διοικητή της ΑΤΕ, Θεόδωρο Πανταλάκη, και θα συστήσει την άμεση έναρξη διαλόγου με τον σύλλογο των εργαζομένων, με στόχο την αναζήτηση λύσεων. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων επισημαίνεται ότι αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της, προκειμένου να αξιολογήσει συνολικά τις θέσεις του υπουργού, να σταθμίσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις.

* Μιλώντας σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η τρόικα ζήτησε τον εξορθολογισμό της Αγροτικής Τράπεζας, γιατί δεν μπορεί να αντέξει στον ανταγωνισμό, όμως η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να αποχωρήσει η ΑΤΕ από όλες τις συμμετοχές της και να συγκροτηθεί ενας τραπεζικός πόλος, με το ένα μέρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο διαχωρίζεται.
TA NEA
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...