Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τρίωρη στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων την Τετάρτη

Με τρίωρη προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.15, απαντά αύριο Τετάρτη ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων «στην επίθεση που δέχονται οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες, μετά την απαίτηση κυβέρνησης και τρόικας για μείωση των αποδοχών κατά 10% των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι ούτε η ίδια ούτε τα σωματεία-μέλη της θα αποδεχθούν οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες.
«Ειδικότερα, η Αγροτική Τράπεζα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων αντί να υπονομεύεται, θα μπορούσε, όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει η ΟΤΟΕ στο παρελθόν, να αξιοποιηθεί ως εργαλείο ανάπτυξης μιας εθνικής οικονομικής στρατηγικής στο πλαίσιο της δημιουργίας δημόσιου πυλώνα τραπεζών», συμπληρώνεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή είναι η σταθερή θέση του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, την οποία έχει πάρει η ΟΤΟΕ, για λόγους αρχής, αλλά και ουσίας, την οποία πρέπει να λάβουν καλά υπόψη τους η κυβέρνηση και η τρόικα.
«Σε κάθε περίπτωση, που οι επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχιστούν, η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και η υπεράσπιση με κάθε τίμημα των κλαδικών συμβάσεων και των θεσμικών κατακτήσεων θα είναι μονόδρομος για όλους», επισημαίνει η ΟΤΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...