Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΓΣΕΕ: Σε κρίση απασχόλησης μετατράπηκε η ύφεση

Την εκ των πραγμάτων στήριξη της ΓΣΕΕ σε κάθε ενεργητική πολιτική που ανακουφίζει τους ανέργους και διατηρεί θέσεις εργασίας εξέφρασε ο Γ. Παναγόπουλος, μετά τη σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό.

Παρατήρησε πάντως πως «η ύφεση που υπάρχει στην ελληνική οικονομία με την εφαρμογή ενός σκληρού μνημονίου περικοπών και λιτότητας έχει μετατραπεί με ραγδαίους ρυθμούς, σε κρίση απασχόλησης».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι «η καλύτερη απάντηση στο μνημόνιο των περικοπών και της λιτότητας είναι να συμφωνηθεί ένα μνημόνιο ανάπτυξης, απασχόλησης, κοινωνικής προστασίας και προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Όπως είπε, κατά τη συνάντηση η ΓΣΕΕ έθεσε στον κ. Παπανδρέου σειρά ζητημάτων που αφορούν την υπεράσπιση των ανέργων. Μεταξύ άλλων ζήτησε την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, την επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του και την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

Ζήτησε ακόμη την επαναφορά του δώρου στους δημοσίους υπαλλήλους που ο μισθός τους είναι κάτω των 100 ευρώ και τη στήριξη των συνταξιούχων.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, κάτι το οποίο άφησε ανοιχτό ο αρμόδιος επίτροπος Ολι Ρεν, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε: «Όσο κουράγιο και να μας λέει ο κύριος Ρεν, εμείς δεν έχουμε άλλα κουράγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...