Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΝΔ: «Ξαναζεσταμένα» μέτρα για την ανεργία

Κριτική εφ’ όλης της ύλης στις σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ανεργίας άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατηγορώντας τον ότι προωθεί τα συγκεκριμένα μέτρα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και με καθυστέρηση ενός χρόνου.
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει συγκεκριμένα τα εξαγγελλόμενα μέτρα «ξαναζεσταμένα και χρησιμοποιημένα αρκετές φορές στο παρελθόν, και προσθέτει ότι αφορούν προγράμματα του ΟΑΕΔ που έχουν εξαγγελθεί επανειλημμένα τον τελευταίο χρόνο, χωρίς αντίκρισμα.
«Μοναδική “καινοτομία” είναι η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών», συμπληρώνει, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο, που η ευρωπαϊκή του εμπειρία είναι αρνητική, αφού όπου εφαρμόστηκε δεν έφερε αποτελέσματα. «Είναι πολύπλοκο, γραφειοκρατικό και η χρηματοδότησή του, μέσω της διευθέτησης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ - ΟΑΕΔ, εκπέμπει και καλλιεργεί μια νοοτροπία εισφοροαποφυγής για τις επιχειρήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως εξάλλου σημειώνει, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας περνά μέσα από ένα «νέο δυναμικό, αναπτυξιακό προσανατολισμό της οικονομίας μας, μέσα από στοχευμένες, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά με ισχυρά κίνητρα, δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης».
«Όλα αυτά», καταλήγει, «απουσιάζουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Γι' αυτό και οι πολίτες απογοητεύονται και δεν προσδοκούν τίποτα, πλέον, από αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...