Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το συντομότερο δυνατόν η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων

Δεν θα περιλαμβάνει περικοπές μισθών το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που ανακοινώνεται τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα "Το Βήμα", κατά την οποία τονίζεται ότι «το συντομότερο δυνατόν» θα ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε - και αυτό θα γίνει- η πρώτη ομάδα που θα ενισχυθεί μόλις το επιτρέψει ο κρατικός Προϋπολογισμός να είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Η προσπάθειά μας είναι να υλοποιήσουμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού το συντομότερο δυνατόν» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου

Ερωτηθείς για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «η λογική μας είναι η ενσωμάτωση των περισσότερων επιδομάτων στον μισθό- και άρα να συνυπολογίζονται για τη σύνταξη- αλλά και να οριοθετήσουμε προσεκτικά την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους». Σημείωσε, δε, ότι η μελέτη για τη δομή του νέου μισθολογίου θα ανακοινωθεί ως το τέλος του 2010, καθώς και ότι το νέο μισθολόγιο θα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και μέσα στο 2011.

Για την ανάπτυξη επανέλαβε ότι «θα έλθει το 2012, μετά την πρώτη διετία σταθεροποίησης, με το μέρισμα της ανάπτυξης να πηγαίνει σε όσους έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες».

Τέλος, υποστήριξε ότι το επιχείρημα (της ΝΔ) «του μηδενισμού των ελλειμμάτων μόνο με ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι παραμύθι για μικρά παιδιά» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «φρόντισαν να θεωρείται η Ελλάδα ο πιο αναξιόπιστος συναλλασσόμενος στην ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...