Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Β. Βαρδινογιάννης: Αυξήσεις 4% στο προσωπικό της Motoroil


Αύξηση 4% θα πάρουν οι εργαζόμενοι της Motoroil εφέτος, ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Βαρδής Βαρδινογιάννης στη γενική συνέλευση των μετόχων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, απαντώντας σε ερώτηση μετόχου για το πώς επηρεάζεται η εταιρεία από την ύφεση.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, σημείωσε ότι «δεν κάναμε χάρη στους εργαζόμενους, αλλά ότι οι εργαζόμενοι ανήκουν στην εταιρεία και η εταιρεία στους εργαζόμενους και θα πρέπει να αμείβονται όταν πηγαίνει καλά». Για το πώς θα επηρεαστεί η δραστηριότητα της Motoroil, η διοίκησή της είπε ότι στο α’ τετράμηνο του 2010 παρατηρείται μείωση της κατανάλωσης βενζίνης και πετρελαίου 10-15%. Εντούτοις, η εταιρεία έχει δημιουργήσει δείκτη ασφαλείας με την δημιουργία της νέας μονάδας που θα συμβάλει στην υποκατάσταση της εμπορίας με εγχώρια παραγωγή προστιθέμενης αξίας.

Για την κρίση που περνάει η Ελλάδα, ο πρόεδρος της Motoroil δήλωσε πως «όλοι πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Εθνική Οικονομία προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Τη γενική συνέλευση των μετόχων (που πραγματοποιήθηκε με απαρτία περί το 64%) παρακολούθησαν εκτός των άλλων, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος (συνεργάζεται με την Motoroil στην ενέργεια) και ο Μιχάλης Σάλλας πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (μέτοχοί της είναι και η οικογένεια Βαρδινογιάννη).

Μεταξύ άλλων η συνέλευση ενέκρινε την διανομή υπόλοιπου μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή (η εταιρεία έχει διανείμει προμέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή). Η αποκοπή του δικαιώματος λήψης μερίσματος θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και η πληρωμή του μερίσματος από τις 8 Ιουνίου 2010.

5 σχόλια:

  1. σοφη αποφαση του κ.βαρδινογιαννη.πως ο εργαζομενος να μην δωσει το κατι παραπανω για τετοιο εργοδοτη?και παλι μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια... Το μόνο κακό είναι ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να εργαστεί σε αυτή την καταπληκτική επιχείρηση.. Τι κι αν έχεις πτυχία, αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, καταγωγή απο την Κρήτη ή πατέρα που να εργάζεται εκεί, δεν μπορείς να μπεις.. Κρίμα γιατί είναι πολύ καλός εργοδότης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι...Ότι και να έχεις δεν πρόκειται να μπεις ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστιχος έτσι είναι..Ότι και να έχεις δεν μπορείς να μπεις..ας είσαι άνεργος 23 χρόνον και με παιδί...Τι μπαρμπαδες τι πατέρα δεν μπαίνεις..Πόσο μάλλον αν δεν έχεις και τίποτα από όλα αυτά..παρά μόνο Κορίνθιος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστιχος έτσι είναι..Δεν παν να έχεις μπαρμπαδες γνωστούς άγνωστους.. Δεν μπαίνεις..κρίμα..και άς είσαι 23 χρόνον άνεργος και με παιδί πάλι δεν θα τους συγκινήσεις...κρίμα διότι πολύ θα δίνανε τα πάντα για να μπουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...