Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 5 Ιουνίου

Πανεργατικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 5 Ιουνίου με συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στα «άδικα και σκληρά οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης».
Την Πέμπτη το πρωί συγκαλείται η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕ, προκειμένου να προγραμματίσει την αγωνιστική της δράση. Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι επίσης η ΕΓΣΣΕ, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
«Για την ΕΓΣΣΕ κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο, ιδιαίτερα στις σημερινές ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που τα εισοδήματα μειώνονται ενώ οι τιμές καλπάζουν, να υπογραφεί ικανοποιητική ΕΓΣΣΕ που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και τις θέσεις εργασίας», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.
Χαρακτηρίζει επίσης τις προτάσεις και απαιτήσεις της τρόικας, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας «παντελώς απαράδεκτες και καταδικαστέες». «Είναι βασισμένες στην ίδια αδιέξοδη λογική συρρίκνωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συνταξιούχων και των εργαζομένων χωρίς να εξασφαλίζουν βιώσιμη και αποτελεσματική προοπτική για το Ασφαλιστικό Σύστημα», υπογραμμίζει.
Σχετικά με τις εργασιακά, η ΓΣΕΕ τονίζει πως «απορρίπτονται στο σύνολο τους τα πλέον ακραία, αντεργατικά μέτρα για τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...