Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Κλειστά και τα καταστήματα την Τετάρτη


Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας κατεβάζουν ρολά ξανά στις 5 Μαΐου, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη πανελλαδική απεργία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων λιτότητας που λαμβάνει η κυβέρνηση. Για την ίδια ημέρα, το ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

 Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και οι λοιπές επιχειρήσεις από το πρωί της Τετάρτης (και όχι από τις 12.30 το μεσημέρι όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων. Η ΓΣΕΒΕΕ μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για τα οικονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές από το πρωί ως το μεσημέρι (9:00π.μ. -15:00 μ.μ.).

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και το πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

24ωρη απεργία ανακοίνωσε και η ΠΟΕΣΥ - δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, έκρινε ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς μείωση μισθών. «Την ώρα που παλεύουμε να μην υπάρξουν μειώσεις είναι εκτός πραγματικότητας οι όποιες αυξήσεις», είπε μετά τη συνάντησή του με την τρόικα των ελεγκτών της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και πρόσθεσε πως δε χρειάζεται να υπάρχουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματική δράση από την ασφυξία που προκαλεί το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...