Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Παράνομη η απεργία στην British Airways


Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε την Δευτέρα παράνομη την πενθήμερη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην British Airways. Το δικαστήριο υποστήριξε ότι υπήρξαν παρατυπίες στην ψηφοφορία για την απεργία, αν και το συνδικάτο επιμένει ότι η διαδικασία διενεργήθηκε σύννομα και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης.

Η απεργία θα ξεκινούσε τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη, και θα ήταν η πρώτη από μία σειρά κυλιόμενων πενθήμερων κινητοποιήσεων που θα έπεφταν πάνω σε περίοδο της έναρξης των σχολικών καλοκαιρινών διακοπών καθώς και σε ένα τριήμερο αργίας, ενώ θα σταματούσαν μόλις πριν την έναρξη του Μουντιάλ, που γίνεται στη Νότιο Αφρική (στην οποία πραγματοποιεί πολλές εσωτερικές πτήσεις η British Airways).

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες που η εταιρεία καταφέρνει να σταματήσει δικαστικά απεργία των εργαζομένων της, αφού με τον ίδιο τρόπο δεν είχε διενεργηθεί απεργία που είχε εξαγγελθεί για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για μισθολογικά ζητήματα και τις εργασιακές συνθήκες.

Πάντως τα προβλήματα στις πτήσεις της εταιρείας δεν θα αποφευχθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς είναι πλέον αργά για να αλλάξει το έκτακτο πρόγραμμα δρομολογίων που είχε εκπονηθεί. Πάντως, η Βritish Airways σχεδιάζει να αποκαταστήσει τα δρομολόγιά της πλήρως στο λονδρέζικο αεροδρόμιο Χίθροου μέχρι το σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...